teisipäev, 7. november 2023

No näete siis,

ei möödunud vist nädalatki, kui meil jälle kohting!

Tegelikult poleks ma viitsinud kirjutada, aga väljas kogu aeg kehv koerakonnade ilm ja tubasel tibil pole ju miskit tarka teha peale hiirejahi ja krõbude kräunamise.


 Mutil on ka vist parimad palad vilmide näol vahitud. Nüüd räägib Peremehele auku pähe, et see temaga miskile konservile Hiinamaale lendaks, kui karkudest ükskord lahti saab.

(Ei olegi konservile, hoopistki konserdile. Mitškin nurrus).

Konservi saab ikka süüa mõnuga, aga konserti ei saa. Seal pidi hoopis keski suurel laval kisa tegema ja trumme täristama.

Peremees punnib senini konserdile vastu edukalt. Auku tal ka veel peas pole. Kontrollitud Mitškini poolt, kes kõik ööd Peremehe kukil magades mööda saadab.

Aga teades meie Mutit - no ega ta jonni ei jäta!

Peremehe kasuks räägib see, et tal uued puusad veel kuskil haiglas pakendis, ning nende külge monteerimisega läheb ilmselt nii palju aega, et Mutil läheb tsink-plek-pange muusika hullus mööda.

Aga, ega kindel ei või olla!

Kuid tegelikult ei tahtnud ma täna üldse sellest rääkida!

Tahtsin hoopis kiita meie lolli Postonikonna!

Tuleb välja, et polegi selline herneaju, nagu ma kogu aeg olen arvanud.

Ühel hetkel õppis meie koerakonn uksi avama ja kasutas seda oskust , et Peremehele voodisse kõige oma nelja porise jalaga kukile ronida, hoolimata sellest, et Muti alati kriiskas, et tal polevat enam uusi voodiriideid kuskilt võtta. Poston sittab kõik koheselt ära.

Oi-oi, on ikka valetaja see meie Muti.

Tal kapiriiulid lookas igatsugu kangastest. Ma ju tean, sest, kui kapi uks praokile on jäänud, siis ma poen sinna magama, et hullumaja puhvetist natuke puhata.

Aga eile öösel avastas Postonikonn, et uksi saab ka avada muuks otstarbeks.

Teadupärast on Poston üks laisk, arg ja igavesti soojalembeline "taskutaks", kes igal õhtul end diivanile magama sätib.

Nii ka eile õhtul!

Aga......

Keset ööd tuli Postonikonnal vist põiepress peale, või oli öös asju, mis vajasid ülevaatust, ning kuna pererahvas lõõskas õiglast und, ei hakanud koerakonn neid sellise pisiasjaga tüütama, nagu välisukse avamine.

Tegi iseseisvalt ukse lahti, ajas õueasjad korda, ning kobis tagasi diivanile.

Muti ärkas mingil ajal selle peale üles, et kenasti sossuks köetud toas, sooja teki all kisub aina jahedamaks ja jahedamaks. Arvas juba, et tal jälle see koroonamängu tuur peal. Siis kui see oli kunagi, siis oli Mutil ka soojal ajal lumekuninganna tunne.

Meie ei hakanud Mitškiniga talle tõtt kah avaldama. Meil oli ju kena käia ukse vahelt ööniiskust nuusutamas. Ma käisin kohe mitu tiiru õues ka, aga vihma sadas, ning kaugele ei viitsinud tuuseldama minna. Kuigi - öösel on õues kordades põnevam, kui päeval.

No vot!

Uimles siis Muti kööki, puhus lõdisedes pliidi alla tossu ja kavatses uuesti unemati juurde minna juba, kui Poston taaskord võttis õuetiiru ette.

Assa raks!!

Loll oli, et end reetis!

Muti nimelt avastas, et meil on ilmselt juba poolest ööst majal "olgelahked-teretulemast-alatiavatud" päevad ja temal pole koroonamängust haisugi. Hoopis koerakonn on kogu Muti õhtuse kütmisetöö vastu taevast lasknud.

Klõmm, käis uks koera selja taga kinni, ning ülejäänud varahommiku veetis Postonikonn akende peale koputamas käies. Ma seestpoolt jookisn aknalt-aknale teda lohutama, et küll Muti miskil ajal essuaugule hargid alla ajab, ning tal süda haledaks läheb ja Poston tuppa tagasi saab.

Muidugi nii juhtuski, ning nüüd põõnab peni juba mitu tundi Peremehe kaisus.

Aga mind huvitab hoopis see, et kas herneaju äkki õpib uksi sulgema ka enda järelt.

Vot see oleks juba tõeline tase!

Kahjuks seda ilmselt niipea ei juhtu, sest Muti teatas juba ust kinni klõmatades, et edaspidi hakkavad meie majas uksed lukku käima, sest lukk ollagi loomavari ja hoidvat meid halvale teele sattumast.

No huvitav, millisele halvale teele?

Raputagu oma rahakoti raudu ja vedagu mingi kate sissesõidu teele, et see vihmaga nii plägane poleks, see meil ju ainus halb tee ongi.

Või on Mutil kuskil veel mõni salarada??????

Teate, ma kiman õue, vaja metsaalune läbi käia, äkki avastan selle uue halva tee!

Olge tublid!

Kurnjäuhhhhh ja nägens taaskord!!



neljapäev, 2. november 2023

Meil siin sooservas on elu veerend, nagu ussitanud hernes, 

nii, et avastasin õudusega, et te pole minust kuulnud juba mitu kena kuud.

Pole hullu, ma endiselt kraps ja tegus kassiplika.


Kuna meil on nüüd suvest saati ümber maja need sarvilised murutraktorid, siis olen saanud enamus ajast vabalt õues kolada.

Nimelt ei julge rebase-Rein enam meie õue peale ülbama tulla. 

Ka vanast väetiseküünist põllu peal kolis ta välja. Ilmselgelt ei sobinud talle "piisonite" seltskond.

Aga murutraktorid on iseenesest toredad. Nüüdseks on meil neid juba kokku kolm, ning nad on Muti poolt rohkem ära hellitatud, kui koerakonnad.

Kui Muti on konserviraha tegemas, ning nad pole teda mitu päeva kuulnud-näinud kopli serval huilgamas, ning leivakotiga vehkimas, saab Muti neilt niimoodi õiendada, et ........

Mörin on kõvem, kui natokotkastel, kes meil ikka tihtilugu imevigureid maja kohal teevad.

Muti ja naabri Miisu perenaine oleks korra oma kaelad nende pärast lausa kahekorra keeranud kogemata. 

No istusid nad kahekesi Miisu terassil ja pläkutasid kohvilähkrite taga, kui kotkad hakkasid madallennul kaheksakümmend kaheksaid harjutama.

Ja-ja, lugesite õieti 88-id, mitte kaheksaid. 

Ikka nii, et ühelt poolt kimades tulid ja tegid maja kohal tireleid, ning siis juba tulid teiselt poolt.

Muti ja Miisu perenaine tahtsid algul ikka ära arvata, kuspoolt kotkad järgmisel hetkel välja sööstavad, aga ei suutnud. Lõpuks, kui kaelad olid kangeks ja kõveraks väändunud Mutil ja Miisu perenaisel, võtsid natokotkad kätte ja lendasid tiibade laperdades oma kodupessa tagasi, jättes kohvitajad neile lõuad ripakil järele vahtima.


Üldse oleme me selle suve ja sügisega juba täitsa harjunud, et kotkad lendavad, ilutulestikku tehakse kah öösel mere peal (esimesel korral hiirvaikselt hõljuvaid tulukesi nähes olid Muti ja Peremees kindlad, et Ufonaudid on külla tulnud), ning paar korda nädalas väristatakse maja suurte tükkidega.

(ähhh, Mitškin ütles, et need on hoopis suurtükid, mitte suured tükid. Olgu-olgu, pauku teevad ikkagi suurt moodi).

Ühesõnaga - elu keeb, nii meil, kui sõjameestel.

Isegi Postonikonnal ei löö täristamine ja põmakad enam põhja alt. Koerakonn magab õndsalt und selle ajal.

Äikesemürinat kardab aga ikka edasi. Siis lidub saba jalge vahel toa poole.

Muti ütles selle peale, et Postonikonn on ikka vähe opakas küll, äike pole pooltki nii kole, kui sõja õppimise mürin.

Aga, see selleks.

Koerakonnad on harjunud lisaks mürinatele-kõmakatele ka murutraktoritega.

Kellykonn käib kogu aeg koplis neile jooksutrenne andmas.

Postonikonn läheks ka, aga ta sai ükskord kõvasti sirakat selle traadi käest, mis traktoreid nende kontrolli all oleval maal hoiab, ning peale seda jälgib ta trenni ainult ohutust kaugusest.


Traktorid-pullipoisid on laisad. Ega nad eriti Kellyle ei allu. Sörgivad vaid paar meetrit kaugemale, ning siis näitavad sarvi. 

Kelly tuleb sarvenäitamise peale muidugist kisades maja juurde Peremehelt abi paluma, ning maiust nõudma.


Peremees annab kah, mis sest, et minu meelest on koerakonnad ennast ümmarguseks nuumanud, nagu heinarullid.

Heinarullid!

Uus teema, meie majas!

Pullmurutraktorite päris onkel tõi meile sellise rulli lausa õue peale, et kui koplist rohi otsa saab, siis saavad sarvilised seda rulli sasima hakata.

No talvel ju rohi ei kasva, sellepärast siis!

Muti lasi traktorite veeanuma ka suurest koplist ära lollnokkade varjendi juurde vedada.

Muti on ju laisk, ei viitsi talvel läbi lume pikka maad vett vedada.

Ega ta ju ei peagi vedama, tal on ilus kollane voolik, mis käib selle kaevus undava pulga külge ja siis pritsib sealt voolikust vett, nii, et anna olla.

Suvel pritsis Muti sellest voolikust lollnokkadele ka vett, aga nüüd, kui ilmad jahedad, tahavad need kaagutised sooja vett.

Jeerum, millised ärahellitatud tegelased meil kõik on, peale minu!!!

Mina saan rahulikult maja ees seisvast vannist oma janu kustutatud. Suvel oli Mutil lilleilu vahel üks vett purskav kauss kah, see oli veel eriti mehka koht joomiseks.

Aga nüüd, kui esimest korda see valge mõtetu jama, mida lumeks kutsutakse, maha tuli, kraapas Muti selle kausi lillepeenrast kokku ja valas tühjaks. Lohutas mind küll, et järgmisel suvel paneb uuesti, aga...... mina ei usu.

See Muti lubab igatsugu asju, aga unustab tihti ära kah.

Oma toidukausi täitmist pean talle kogu aeg meelde tuletama. No nii iga viie minuti takka.

Muti kutsub mind selle pärast osviitsiumi näljaks ja ütleb, et mind olla lihtsam tappa, kui toita.

Ma ei saanud esialgu sellest osviitsiumist ja tapast midagi aru. Aga tarkur Mitškin seletas lahti, et osviitsium oli kunagi ammu olnud üks kurjade inimeste poolt teiste inimeste kiusamise koht. Ja nendel, keda kiusati, olid seal kõhud tühjad ja nad tahtsid kogu aeg süüa. Muti on koos Peremehega seal käinud. Neid muidugi ei kiusatud, sest see oli kunagi ammu olnud, aga Muti ütles, et see koondamise laager oli piisavalt kole küll, et ette kujutada. Vohhh!

Aga toitmine ja tapmine olla hoopis kõne käänamine. Seda teadis ka Mitškin nurruda.

Nõndaks, et kui te minust taaskord miskit ei kuule, siis Muti pole mind mitte maha löönud, vaid on paksuks ja laisaks söötnud. (unistada ju võib). Isegi Mitškin on asunud endale ise toidupoolist hankima, nagu te ilmselt olete Muti viimasest arvutinäppimisest aru saanud. 

Minni nimelt avastas, et hiirerajakad tahavad meile sel talvel majja siseneda sooja müüri kohal olevast laevahest. No ja nüüd siis Mitškin aina patrullib müüri peal.

Koos maha kantud hiirtega on Muti pidanud maha kandma ka mõned ilupudelikesed, ühe savist pardi ja muid pulinaid.

Aga Muti isegi ei kisanud selle kaotuse puhul. Ütles, et olidki vanad asjad ja nüüd saab uued muretseda.

Laristaja!!!!!!!

Mitskin lööb ju need uued asjad ka sabaga alla, kui tal ikka kõht tühi on ja hiirejahi tuhin peale tuleb taas.

Aga, no mis see minu mure on, mina lähen teen hoopis tiiru lollnokkade juures, ning taas on kõht värsket liha täis. Seal hiirepoisse küll, kes nisukoti kallal nabistavad ja keda tuleb korrale kutsuda.

Paar korda on Muti mind sinna varjendisse ööseks kogemata lukustanud, aga sellest ma proovin alati hoiduda.

Ei ole sugugi tore kell viis hommikul ärgata kukekisa peale. Ja pealegi tahavad need lollnokad alati sellesse kasti, kus mina öö olen olnud sunnitud mööda saatma, mune meisterdama tulla.

Oh sa Püha Kassijummal, kus need eided võivad kisada - hullemini kui Muti - ausõna!

Muti küll praegu veel eriti ei julge kisada. Tal hakkas vist suurest kisast rõhk üles ennast tõstma.   Vere rõhk, nagu Peremees seletas meile hiljem.

No see käis niimoodi, et Muti pani meile süüa ja siis tal oli hakanud latv kõikuma (????)

Ning kuna see Muti latv kõikus aina hullemini, siis Muti tellis endale koju kolm vormis poissi koos koos värvilise bussiga, millel olid kenad sinised laulutuled katusel.

Ärge lootke - ei olnud need posid, kes ennast laulu saatel riidest lahti koorivad.

Olid hoopis sellised poisid, kes panid Mutile juhtmed külge ja toppisid talle tabletti suhu.

Muti sai selle tralli peale mõneks päevaks jalad alla, aga siis viskas ühel hommikul hoopistükis end pissikastist tulles koridori külili. Enne veel jõudis Peremehele teatada, et ta paneb pildi tasku.

Me kimasime Peremehe ja Mitskiniga kohe kohale vaatama, et kuhu tasku ja mis pildi Muti paneb. Tal ju alles tudusärk seljas ja sellel teadupärast taskuid pole, aga Peremees kõššitas meid kaugemale ruttu, taris Muti maast üles, ning kangutas tal silmad lahti, ning tellis Mutile uuesti need kolm kobedat kolli, nagu Muti hiljem ütles.

Muti sai jälle juhtmed külge, tablaka keele alla ja nüüd peab igal hommikul vaatama, kas tal veri rõhub, või mitte.

Vot, kus on alles tegevus!!!

Aga, ega siis sellised asjad meie Mutit veel rivist välja vii, täna juba tegi algust kisakooriga, kui ma tal jalus tiirlesin.

No nii, aga nüüd tõmban taaskord jutuotsad koomale, Muti tahab ise interneediumimaailma sukelduda ja oma tsink-plek-panni keelseid vilme vahtida.

Olge siis tublid ja ärge kurvastage, kui ma kogu aeg ei kribla miskit!


Kurnjäuhhhhhh, ja järgmise korrani!!!